Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YouTube Yine Kripto Para Kanallarını Hedef Alıyor

YouTube, kripto para kanallarını kapatmaya ve belli başlı kripto para içeriklerini platformdan kaldırmaya devam ediyor.

YouTube platformda kripto paralarla ilgili içerik üreten kanalları geçtiğimiz yıldan beri hedef alıyor. Başlangıçta Chris Dunn gibi isimlerin hesabını kapatan YouTube, geçtiğimiz haftalarda da Bitcoin.com’un YouTube kanalını kapattı. YouTube ekibi gelen itirazlardan sonra bu kanalı geri açmayı kabul etti.

Yine Hedef Aldı

YouTube ‘algoritması’ geçtiğimiz gün yine kripto para kanallarını hedef almış gibi görünüyor. Yerli kripto para camiasının sevilen isimlerinden Alp Işık, geçen gece Twitter hesabından bir paylaşım yaptı ve YouTube’da yayınladığı bir Bitcoin içeriğinin yayından kaldırıldığını söyledi.

YouTube’da 2013 yılından beri kripto paralarla ilgili içerik üreten Işık, kanalından bir süredir canlı yayın yapıyordu. Bu yayında Bitcoin ve Ethereum ağlarındaki işlemleri anlık olarak takip etmek mümkündü. Bu yayından alınmış bir ekran görüntüsü şu şekilde:

YouTube algoritmasından etkilenen tek isim Alp Işık da değil. YouTube’daki en popüler kripto para kanallarından biri olan Altcoin Daily ekibi de geçtiğimiz günlerde buna benzer bir açıklama yaptı. Altcoin Daily ekibinin açıklamalarına göre YouTube, “yasa dışı faaliyetler” sergilediği için bu kanalı kapatma kararı aldı.

Altcoin Daily kanalının kapatılmış olması sosyal medyada büyük tepki çekti ve birçok kişi kanalın geri açılması için harekete geçti. YouTube ekibi aradan geçen birkaç günlük değerlendirmenin ardından bu kanalı da açma kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment