Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İkinciliği Tether’a mı Kaptıracak?

Bloomberg analistleri Ethereum’un yakın gelecekte ikincilik pozisyonundan olabileceğini düşünüyorlar.

Bitcoin 180 milyar dolarlık piyasa değeriyle piyasayı bariz bir şekilde domine ediyorken Ethereum 27 milyar dolarlık değeriyle Bitcoin’in ardında, 2. sırada yer alıyor. USDT ve XRP gibi kripto paralar ise sırasıyla 9.1 milyar ve 9 milyar dolarlık piyasa değerleriyle üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyorlar.

Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir yazıda Bloomberg’ün yayınladığı Crypto Outlook raporundan bahsettik. Bu raporda Bitcoin fiyatının 20 bin dolar olabileceği, kripto para piyasasının büyümeye devam edeceği söyleniyordu.

Bloomberg analistleri bu raporda Tether’ın (USDT) geleceğiyle ilgili de bazı tahminlerde bulundular ve USDT’nin kısa süre içerisinde Ethereum’u geride bırakabileceğini açıkladılar.

İkincilik Elden Gidebilir

Tether’ın sabitkoini USDT’nin piyasa değeri geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde iki kattan fazla artış gösterdi. Kripto para yatırımcıları USDT’yi güvenli liman olarak görmeye başladılar ve Tether birkaç ay içerisinde milyarlarca dolarlık USDT üretti.

USDT son aylarda yaşanan bu gelişmelerin ardından XRP’yi geride bırakıp piyasanın en büyük üçüncü kripto parası haline geldi. Fakat Bloomberg analistleri USDT’nin bununla yetinmeyeceğini, şimdi de Ethereum’u geride bırakabileceğini düşünüyorlar.

Aşağıdaki grafikte Bitcoin fiyatı ile USDT’nin piyasa değeri arasındaki korelasyon açık bir şekilde görülebiliyor. Bitcoin fiyatı arttıkça USDT’nin piyasa değeri de artıyor. Uzmanlar Bitcoin fiyatının yükselmeye devam edeceğini düşündükleri için USDT’nin de büyümeye devam edeceğini öngörüyorlar.

Bitcoin’in fiyatındaki ve USDT’nin piyasa değerindeki değişim

Eğer Bitcoin fiyatı iki katına çıkar, yani tahmin edildiği gibi 20 bin dolar seviyesine kadar ilerlerse USDT’nin piyasa değeri de ciddi bir şekilde artabilir. Bloomberg böyle bir senaryoda USDT’nin Ethereum’u geride bırakmasının “an meselesi” olacağını söylüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment