Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Türev Ürünlerinin Hacmi Mayıs Ayında Rekor Kırdı

Bitcoin‘in blok ödülü yarılanmasından sonra fiyatta herhangi bir önemli değişim olmasa da kripto para türev ürünlerine yönelik ilginin kesinlikle fiyattan beklenen performansı sergilediği ve rekor kırdığı görülüyor. Bitcoin’in blok ödülü yarılanması yaşamasından sonra türev ürün hacminin tüm zamanların rekorunu kırdığı görüldü.

Londra merkezli veri şirketi CryptoCompare tarafından hazırlanan araştırmaya göre, kripto para türev ürünlerinin hacmi Mayıs ayında %32 artarak 602 milyar dolara ulaştı. Bu, daha önce Mart ayında kırılan 600 milyar dolarlık aylık rekoru kırarak tüm zamanların rekoru olarak tarihe geçti.

2020-06-04-15-17-06

Aylık türev ürün hacmine bakıldığında Ocak ayından itibaren düzenli bir hacim artışı yaşandığı ancak bunun Nisan ayında sert düştüğü görülüyor. Bunun temel sebebinin de 12 Mart tarihinde yaşanan küresel düşüş  ve Bitcoin’in 3.700 dolara kadar inmesi olarak biliniyor. Ancak bu gelişmeden sonra lider kripto para biriminin yeniden toparlanması ve Mayıs ayında 10.000 dolar üstüne çıkması kurumsal ilgiyi yeniden kamçılamış durumda.

Kurumsal yatırımcının özellikle uzun vadeli Bitcoin fiyatı üzerinde çok büyük etkiye sahip olduğu biliniyor. Eğer türev ürün hacmi bu şekilde artmaya devam ederse, sadece Bitcoin değil Deribit gibi borsalarda listelenen Ethereum gibi altcoin’ler de rekor yükselişler yakalayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment