Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kendi Silahıyla Vuruldu: Arbitrum’un Gerisinde Kaldı

Ethereum (ETH) katman-2 (L2) ölçeklendirme çözümü Arbitrum, son 2 günde Ethereum blockchain’inde gerçekleştirilen işlem sayısını gerisinde bıraktı.

On-chain analitik sitesi Dune Analytics’ten alınan verilere göre Ethereum ölçeklendirme çözümü Arbitrum son 2 gündür Ethereum blockchain’inde gerçekleşen günlük işlem sayısını geride bıraktı.

Kilitlenen toplam varlık (TVL) değeri bakımından en büyük dördüncü blockchain olarak kabul edilen Arbitrum’da 20 ve 21 Şubat tarihlerinde sırasıyla, 1,12 ve 1,14 milyon işlem gerçekleşti. Aynı tarihte Ethereum ise 1,02 ve 1,05 milyon işlemle Arbitrum’un gerisinde kaldı. Ayrıca bir diğer katman-2 protokolü Optimism (OP) üzerinde ise belirtilen günlerde yaklaşık 180 bin işlem yapıldı.

Sene başında Arbitrum üzerinde gerçekleşen işlem sayısı, 305 bin iken aradan geçen yaklaşık 3 ayda günlük işlem sayısı %267 artarak 1,12 milyon seviyesine ulaştı. Aynı tarih aralıklarında Ethereum blockchain’i üzerinde gerçekleşen işlem sayısı %46 artış gösterebildi.

Öte yandan DeFiLlama verilerine göre Arbitrum blockchain’i üzerinde yer alan benzersiz adreslerin sayısı 2,095 milyon adresle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca sene başından beri blockchain üzerindeki TVL 1,85 milyar dolara ulaşarak %81 artış gösterdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!