Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Bitcoin Karşısında Kan Kaybediyor: Son Altı Ayın En Düşük Seviyesi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yerel token’ı BNB, Bitcoin (BTC) karşısında son 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Binance’in yerel token’ı BNB, Bitcoin karşısındaki düşüş trendini sürdürüyor. Özellikle son haftalarda ABD tarafından gelen düzenleyici kurum baskıları ve Binance USD (BUSD) ihraççısı Paxos‘un stablecoin üzerindeki desteğini durduracağını açıklaması bu düşüşte etkili oldu.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında 0,01935 sularında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan BNB/BTC paritesi, o tarihten beri düşüş trendinde bulunuyor ve TSİ dün akşam saatlerinde 0,01257‘ye gerileyerek 6 ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Hatırlanacağı üzere ağustos ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşan parite, tahmin ettiğimiz gibi çanak kulp formasyonu doğrultusunda yükselişini devam ettirerek 0,020 seviyesine kadar tırmanmıştı.

Bazı piyasa analistleri BNB’nin BTC karşısındaki düşünün yaşanan olaylar paralelinde devam edeceğini savunurken, diğerleri ise bu konumun uzun bir aradan sonra yatırım yapmak için uygun bir bölge olduğuna işaret etti. Alım yönlü fikrini beyan edenlerden olan kripto hedge fonu Ouroboros Capital, geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Buradan BNB satın alıyorum. BNB/BTC paritesi konu özelinde FUD zirvesine yakın olduğumuzu gösteriyor. Binance’in fırtınalardan nasıl daha güçlü bir şekilde çıktıklarını daha önce de gördük. Yatırım tavsiyesi değildir.

BUSD cephesinde yaşanan son gelişme, Paxos tarafından geldi. Şirket, ABD Menkul Kıyetmetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile BUSD üzerine yapıcı görüşmelerini sürdürdüğünü açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!