Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağı Tarafından Hazırlanan Blockchain Belgeseli, New York’ta Seyircilerle Buluştu!

Dağıtık defter teknolojilerini anlatan ve Ethereum kurucu ortaklarından birisi tarafından hazırlanan belgesel, 26 Ekim tarihinde New York‘ta galasını yaptı.

Alex Winter tarafından yazılan ve yönetilen Trust Machine: The Story of Blockchain isimli film, tam olarak 84 dakikadan oluşuyor ve Bitcoin tarihinden, blockchain teknolojisinin kullanıldığı alanlara kadar çeşitli konuları ele alıyor. Ethereum‘un kurucu üyelerinden olan ve bunun yanı sıra blockchain yazılım teknolojisi firması ConsenSys‘in de kurucusu olan Joseph Lubin, filmin yapımcılarından birisi.


Filmde Bitcoin’in tarihi hakkında 2008 küresel krizin bütün bunları tetikleyen ana etmen olduğu ifade edilmekte. Gizemli isim Satoshi Nakamoto, 2008 yılındaki kriz ve bankaların gücü elinde tutması nedeniyle, açık kaynaklı ve merkeziyetsiz bir sistem yapmak istiyor ancak geliştirme sürecinde her şey mükemmel bir şekilde ilerlemiyor ve bir çok zorluk yaşanıyor. Belgeselde, Bitcoin’în ilk başta dark web üzerinden yasa dışı satın alma işlemleri için kullanıldığını, ama daha sonra bu ününden kurtulduğu göz önüne çarpıyor.

Eleştirmenler ise filmin kripto para ve blockchain sektörüne yeni adım atmak isteyen acemiler için iyi bir kaynak olabileceği görüşünde. Filmin kapanış sahnelerinde ise, kripto para ve blockchain alanının sahtekarlar ve spekülatörler için çok çekici sektörlerden birisi olduğu gösteriliyor ve anlatılıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment