Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağından SEC Yorumu: Kripto Paralarda Mantık Galip Gelecek!

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Joseph Lubin, ABD’nin günün sonunda merkeziyetsiz finans (DeFi) ile blokzinciri teknolojisini anlayacağını ve kazanan tarafın kripto para sektörü olacağını dile getirdi.

Joseph Lubin 14 Eylül tarihinde CNBC Capital Connection programında verdiği bir demeçte ABD’nin kripto para endüstrisine karşı tutumunu yorumladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) katı tavrını eleştiren Lubin, SEC Başkanı Gary Gensler’in tokenları sadece menkul kıymet olarak etiketleyip yoluna devam edemeyeceğini ayrıca bu tezini kanıtlaması gerektiğini vurguladı.

Mantık galip gelecek

Öte yandan Grayscale ve Ripple (XRP) davalarını ima ederek bu konuda umutlu olduğunu ifade eden Lubin, ABD’li yetkililerin merkeziyetsiz protokollerin, blokzincirinin ve kripto para birimlerinin ABD’nin felsefesiyle uyumlu olduğunu göreceklerini savundu:

İnternet ve web tarzı önceki teknolojilerde olduğu gibi kriptografide de mantığın kazanacağını tahmin ediyorum. Yetkililer, merkeziyetsiz protokollerin, blokzincirinin ve kripto para birimlerinin ABD’nin felsefesiyle uyumlu olduğunu görecek ve bence dünyanın geri kalanının çoğu da bunu takip edecek.

ABD tarafından alınan kararların global çapta bir örnek teşkil ettiğini belirten kurucu ortak, kanun yapıcıları kripto para sektörüne karşı daha hassas olmaya davet etti.

Pek çok ülke ABD’den örnek alıyor. ABD, finansal aracılar yoluyla dünya üzerinde çok fazla etkiye sahip ve merkeziyetsiz protokol teknolojisi, birçok yönden aracıları doğru yönlendirmekle ilgili. ABD’nin kararları aynı zamanda serbest piyasalar, kapitalizm ve ifade özgürlüğüyle de ilgilidir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!