Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batık Bitcoin Şirketi ABD’den Sonra Tüm Faaliyetlerini Sonlandırıyor

İflas eden kripto kredi platformu Genesis, kripto paralar için sunduğu tüm spot ve türev faaliyetlerini durduruyor. 

Kripto para piyasasının öncü aktörlerinden biri olan Genesis, yolun sonuna geldi. Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, GGC International (GGCI) aracılığıyla sunulan tüm spot ve vadeli işlemlerin durdurulacağı belirtildi.

Bu kararın hayat bulmasıyla birlikte Genesis, herhangi bir kuruluş aracılığıyla kripto para alım-satım hizmeti vermeyen bir zombi şirkete dönüşecek. Şirketin açıklamasına göre CGCI ile olan fesih işlemi 21 Eylül günü gerçekleşecek.

Şirket sözcüsü, Genesis’in ABD merkezli operasyonlarını geçtiğimiz hafta sonlandırdığını fakat global çaplı kapanmanın yeni bir gelişme olduğunu vurguladı.

GGCI üzerinde açık pozisyonu olan kullanıcılara seslenen Genesis ekibi, pozisyonların vade süreleri sona erene kadar devam edebileceğini belirtti:

Genesis, GGCI aracılığıyla sunulan tüm kripto para spot ve türev işlemleri sunmayı durdurma kararı aldı. Bu karar gönüllü olarak ve ticari nedenlerle alınmıştır. GGCI’den alınan bu hizmetlerin sona ermesiyle, Genesis artık hiçbir ticari kuruluşu aracılığıyla ticaret hizmetleri sunmamaktadır. GGCI ile açık vadeli işlem pozisyonlarınız varsa, bu pozisyonlar vade sonuna kadar devam edecektir.

Geçen yıl yaşanan iflaslar zincirinden ağır hasar alan Genesis, özellikle kripto para borsası FTX’in batmasıyla birlikte kaldırılamaz bir enkazın altında kalmıştı. Genesis, ana şirketi Digital Currency Group’a (DCG) 600 milyon doların üzerinde ödenmemiş krediler nedeniyle dava açmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!