Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Token Değerini Artırmak İçin Yeni Planlarını Duyurdu, Fiyat Düştü!

Kripto para sektörünün eski projelerinden IOTA, yeni bir blokzinciri hayata geçirmek ve bu doğrultuda MIOTA’nın kullanılabilirliğini arttırmak istiyor.

Yatırımcıların 2017 deki boğa koşusundan tanıdığı IOTA, yeni bir blokzinciri için kolları sıvadı. IOTA geliştiricileri tarafından yapılan açıklamada yeni bir ekosistem fonunun ve merkeziyetsiz uygulamaları (dApp) destekleyecek yeni bir blokzincirinin hayata geçirilmek istendiğine yer verildi.

IOTA kurucu ortağı Dominik Schiener CoinDesk’e yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylarda IOTA 2.0’ye geçilebileceğini ve bu doğrultuda MIOTA tokenlarının faydasını artırmayı planladıklarını söyledi.

Ekibin kısa vadeli planları arasında akıllı sözleşme geliştirmeleri, merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarına odaklanma, yenir bir ekosistem fonu tanıtma ve MIOTA’nın kullanılabilirliğini artıracak yeni bir blokzincirinin tanıtılması yer alıyor.

Bununla birlikte IOTA için önemli bir yükseltme olan Stardust’ın 4 Ekim’de yayınlanması planlanıyor. Ayrıca bu yükseltme, 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ayata geçmesi planlanan IOTA 2.0’ın teknik temelini oluşturacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan bir IOTA sözcüsü, atılacak bu adımların IOTA’ya olan talebi artıracağını şu cümlelerle ifade etti:

Bu kendi kendini idame ettiren ekonomik sistem, IOTA ağının güvenliğini arttırmanın ve bunun karşılığında IOTA üzerine inşa edilecek uygulamalar ve Katman-2 (L-2) ağları için daha fazla talep yaratmanın anahtarıdır.

CoinGecko verilerine göre açıklama ile birlikte IOTA fiyatı ters tepki verdi. IOTA, 0,1639 dolar seviyesinden %5‘e yakın düşüş yaşayarak 0,1565 dolara geriledi. IOTA yazım esnasında 0,1593 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!