Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağının Firması ConsenSys, Çalışanlarının Yüzde 10’unu İşten Çıkardı

Ethereum‘un kurucu ortaklarından ve piyasanın da önemli isimlerinden birisi olan Joseph Lubin tarafından kurulan Brooklyn merkezli ConsenSys, çalışanlarının %10’una tekabül eden 100’e yakın kişiyi işten çıkardı.

Olayla ilgili bilgiye sahip kaynakların aktardığına göre, işten çıkarmalar farklı departmanlardan ve farklı bölgelerden yapıldı. Ancak kaynaklar tamı tamına kaç kişinin işten çıkartıldığı hakkında net bir bilgi paylaşmadı.

2014 yılının Ekim ayında kurulan ConsenSys, temel olarak geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalarda ve Ethereum blockchain ağında çalışabilecekleri bir ekosistem kurmaya odaklanmış durumda. Firma bunun yanı sıra dünya çapındaki bir çok hükümete ve kuruma da danışmanlık yapıyor. Şirketin New York’tan tutun da Singapur’a kadar 1200’ün üzerinde elemanı olduğu düşünülmekte.

Ayı Piyasası Kurumlara Zor Günler Yaşatıyor

Kasım ayından beri etkisini iyice göstermeye başlayan ünlü ayı piyasası, sadece kripto para birimlerine değil, kripto para birimleri ile ilgili danışmanlık ve buna benzer firmalara da zor günler yaşatmakta. Yeni duyulan ConsenSys haberinin yanı sıra, geçtiğimiz tarihlerde EOS ağının kurucularından Dan Larimer‘in platformu Steemit‘in de elemanlarının %70’ini işten çıkarmak zorunda kaldığı haberi gündeme gelmişti.

Bunun yanı sıra ayı piyasasından en çok zarar gören kripto para birimlerinden birisi olan Ethereum, dün gece içerisinde aylardan beri ilk defa 80 dolar seviyesini görmüş oldu ve basın saatine göre de 84 dolardan işlem görmekte. Kripto para piyasasında neredeyse bütün kripto para birimleri düşüş yaşarken, Bitcoin SV’nin basın saatine göre %25 oranında yükseliş yaşaması ise adeta hayret verici bir durum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment