Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Buterin’den Diğer Projelere Ağır Sözler

Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin, kısa süre önce katıldığı bir etkinlikte piyasadaki EOS, NEO ve Tron gibi kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden olan Vitalik Buterin, kısa süre önce düzenlenen bir kripto para etkinliğine katıldı ve sektörün durumuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Kürsüye çıktığı sırada piyasadaki EOS, NEO ve Tron gibi Ethereum’a “alternatif” olarak gösterilen koinler hakkında konuşan Buterin, bu koinlerin olumsuz yanlarından bahsetti.

Piyasadaki bazı koinler, Ethereum’a kıyasla çok daha fazla işlem kapasitesine sahip durumdalar. Bu durum zaman zaman Ethereum’un eleştirilmesine yol açıyor. Bu konuya değinen Buterin, daha fazla işlem kapasitesine sahip olmanın tek başına yeterli bir özellik olmadığını düşünüyor.

“Saniye başına işlem” kapasitesinin önemli olduğunu ancak bunun tek başına bir ağı kurtaramayacağını düşünen Buterin, konsensusun önemi üstünde duruyor.

Sektördeki bazı koinlerin “saniyede 5 bin işlem kaldırabiliyor olmakla” övündüklerini ancak bu koinlerin aslında pek de iyi durumda olmadıklarını belirten Buterin, konsensus hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu kavram aslında çok yanlış anlaşılıyor. Konsensus algoritmasının görevi Blockchain’i daha hızlı yapmak değil Blockchain’i olabildiğince güvenli tutmaktır.”

Sektördeki bazı koinlerin hız uğruna güvenlikten feragat ettiklerini ve bunun zaman içerisinde ciddi sorunlara yol açabileceğini vurgulayan Buterin, sektördeki “bazı” koinler hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bir Blockchain projesi karşınıza çıkıp ‘Bizim algoritmamız daha farklı ve bu sayede saniyede 3 bin 500 işlem kaldırabiliyoruz’ dediği zaman size demek istedikleri şey aslında ‘Bizim ağımızda işler durumda olan sadece 7 tane düğüm var ve biz merkezileşmiş bir çöp yığınıyız’dır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment