Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yılın Dördüncü Çeyreğinde Eskiye Kıyasla Daha Çok ICO Düzenlendi

Yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanan ilk dijital para arzlarının (ICO) toplam sayısı, üçüncü çeyrektekine kıyasla kayda değer oranda artış gösterdi. ICO projeleri sayı bakımından artmış olsalar da üçüncü çeyreğe kıyasla daha az para topladılar.

ICOBench, ilk dijital para arzı (ICO) piyasasının iki çeyrek arasında ne gibi farklılıklar gösterdiğini değerlendirebilmek için yılın dördüncü ve üçüncü çeyreklerini kıyasladı.

Yapılan bu araştırmaya göre üçüncü çeyrekte toplam 554 adet ICO projesi tamamlanırken bu sayı dördüncü çeyrekte 594’e kadar çıktı. Ancak dördüncü çeyrekte toplanan yatırım miktarı, geçtiğimiz çeyreğe kıyasla herhangi bir artış göstermedi. Ayrıca “başarılı” bir şekilde tamamlandığı düşünülen ICO sayısı da aynı seviyede kaldı.

ICOBench’in araştırmalarına göre ICO piyasasındaki projeler geçtiğimiz çeyrekte 1.8 milyar dolar değerinde yatırım toplamayı başardılar. Ne var ki bu sayı dördüncü çeyrekte 1.4 milyar dolara kadar geriledi. Proje başına düşen yatırım miktarı ise 8.9 milyon dolardan 6.7 milyon dolara düştü.

Dördüncü çeyrekte ICO düzenleyen şirketlerin yüzde 88’i, token satışı yapabilmek için Ethereum gibi ödeme seçeneklerini destekledi. ICOBench, Ethereum fiyatının Kasım 2018’de toplam yüzde 43’lük bir düşüş yaşadığını, ICO’lar tarafından toplanan yatırımların değer bazında düşüş yaşamasının sebebinin bu olduğunu belirtiyor.

Dördüncü çeyrekte toplanan yatırım miktarı geçtiğimiz çeyreğe kıyasla daha düşük olsa da bu çeyrekteki ICO’ların genel üst yatırım limitleri, üçüncü çeyrektekine kıyasla daha iyi durumdaydı. Dördüncü çeyrekte ICO düzenleyen şirketler, toplayabilecekleri maksimum yatırım miktarına ilişkin daha doğru tahminler yürüttüler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment