Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu En Etkili 50 Kişi Arasına Girdi

Bloomberg, artık bir gelenek haline gelmiş yılın en etkili 50 kişisi listesini yayınladı ve bu yılki listede Ethereum kurucusu Vitalik Buterin de bulunuyor. Bllomberg’in Top 50 listesi geçtiğimiz yıl herhangi bir piyasayı ciddi oranda etkilemiş, tabiri caizse piyasaya damgasını vurmuş en çarpıcı isimleri barındırıyor. Listedeki isimler arasında Amazon kurucusu CEO Jeff Bezos, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk da bulunuyor.

Buterin’in listeye dahil edilmesi pek sürpriz sayılmaz. 2017 yılında adeta patlama yaşayan kripto para piyasasıyla birlikte Bitcoin ve Ethereum iyice gün yüzüne çıkmayı başardı. Ethereum geçtiğimiz günlerde kendi rekorunu kırarak 480 $ seviyelerine kadar gelmeyi başardı.

Finans Sektöründe Büyük İlgi

Teknoloji dehası Buterin henüz 23 yaşında olsa da devrim niteliğindeki teknolojisi hem finansal sektörde, hem startup şirketleri arasında hem de dünya genelindeki bilgisayar programcıları için büyük etki yaratıyor. Büyük gelecek vaat ettiği kabul edilen platform özellikle toplu-satış ve finansal kaynak sektörlerinde büyük ilgi görüyor. Listeyi hazırlayanlar:

“Ethereum’un bilgisayarların şuanda parayı aktarma biçimini tamamen değiştirebilme potansiyeli Wall Street’in ilgisini çekmeye devam ediyor. Şimdiden dahi şirketlerin fon yönetimlerini değiştiriyor. Ether, tipikleşmiş risk sermayesi ve kamu satışı metotlarını geçen ICO’ları satın almak için oldukça popüler bir araç. (Ether) bu yıl blockchain startup’larının 3 milyar $’dan fazla para toplamasına yardımcı oldu.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment