Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin, “Anarko-Despotluğu” Eleştirdi

Ethereum’un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, ABD’nin kripto para sektöründeki “anarko-despot” tavrını eleştirdi.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e göre kripto para sektöründeki sorunların giderilmesi için hem regülatörlerin hem de sektör paydaşlarının birbiriyle iyi niyetli şekilde iletişime geçmesi gerekiyor.

“Menkul kıymet” etiketini eleştirdi

Vitalik Buterin, herhangi bir işe yaramayan ya da getiri sağlayacağı konusunda belli belirsiz ifadeler kullanan projelerin piyasada serbest şekilde faaliyet gösterebildiğini ancak insanlara ne şekilde getiri sağlayacakları, ne gibi haklara sahip oldukları konusunda detaylı bilgiler veren projelerin “menkul kıymet” olarak nitelendirildiğini söyledi.

Özellikle ABD’deki kripto para regülasyonlarını eleştiren Buterin, “anarko-despotluk” olarak tanımladığı bu yaklaşımın kripto para endüstrisine zarar verdiğini söyledi.

Tam tersi olsun istiyor

Ethereum kurucusuna göre kripto para sektöründe bunun tam tersi bir ortam oluşturulmalı. Buterin, uzun vadede ekonomik değerini nasıl koruyacağı veya artıracağı konusunda detaylı bir açıklama yapmadan token ihraç etmenin yasal bir karşılığının olmasını istiyor.

Uzun vadeli bir planı olan ve faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştiren projelerin ise güvende olması gerektiğini düşünüyor.

Buterin, bu ortamın oluşturulması için regülatörlerin ve paydaşların birbiriyle iyi niyetli şekilde çalışması gerektiğini savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!