Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’den Fiyat Düşerken Yarım Milyonluk İşlem

Ethereum’un (ETH) kurucularından Vitalik Buterin, en büyük kripto para borsalarından Kraken’e yarım milyon dolarlık ETH yatırdı.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre Vitalik Buterin, geçtiğimiz saatlerde Kraken’e 200 ETH yatırdı. Bunların değeri işlem sırasında yaklaşık 534.000 dolardı.

Kripto para fiyatları, ABD’de açıklanan ekonomik verilerin ve hükümetin Bitcoin transferinin ardından düşüşe geçti. CoinGecko verilerine göre Ethereum fiyatı, günlük bazda yüzde 3,7’lik düşüşle 2.623 dolara geriledi.

Vitalik Buterin, bundan önce en son 9 Ağustos’ta işlem yaptı ve o dönemde 8,05 milyon dolarlık 3.000 ETH’yi çok imzalı bir cüzdana transfer etti.

Lookonchain ekibi, bu işlemin bağış amacıyla yapılmış olabileceğini öne sürüyor. Buterin, 5 Ağustos’ta da başka bir cüzdana yine 3.000 ETH (o dönemde yaklaşık 7 milyon dolardı) göndermişti.

Buterin’in hemen hemen yarım milyar dolar değerinde ETH’ye sahip olduğu tahmin ediliyor.

Ethereum büyük güncellemeye hazırlanıyor

Ethereum topluluğu, bir yandan son on yılın belki de en büyük teknik değişimi için hazırlıklarını sürdürüyor. EVM Object Format (EOF) olarak bilinen güncellemenin bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın başında gelmesi beklenen Pectra hard fork’una dahil edilmesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!