Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’den Kripto Para Projelerine Hong Kong Uyarısı!

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde kripto dostu bir yaklaşım benimseyen Hong Kong’un bu tutumda istikrarlı olamayabileceği konusunda uyardı. 

Vitalik Buterin 14 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, son dönemlerde kripto ekosistemi konusunda oldukça dostane bir yaklaşım benimseyen Hong Kong’un bu politika üzerindeki istikrarının ne kadar sürebileceğine değindi. Buterin, istikrarın sürmeyebileceğini ima ederek kripto para projelerini Hong Kong konusunda uyardı.

Buterin, Hong Kong’un kripto para projelerine ev sahipliği yapmak istiyorsa onlara bu konuda güven vermesi gerektiğini söyledi. Buterin, Hong Kong’ta mevcut kripto dostu politikanın şu anda sürse de gelecekte değişmeyeceğine dair taahhütte bulunmasının oldukça önemli olduğunu belirtti.

Hong Kong’un Çin hükümeti ile arasındaki karmaşık ilişkiyi tam olarak anlayamadığını ifade eden Buterin, bu durumun mevcut kripto dostu politikaların ne kadar istikrarlı olduğu konusunda kendisi için soru işaretleri yarattığını vurguladı.

İnsanları dostluklarının (kripto pozitif yaklaşım) stabil olduğuna ikna edebilirlerse o zaman iyi bir konumda olacaktır. Ancak asıl zorluğun bunda yattığını düşünüyorum.

Öte yandan Asya’daki yerel geliştirici toplulukların katılım düzeyine şaşırdığını açıklayan Buterin, Japonya ve Tayvan gibi ülkelerde sıfır bilgi kanıtı (zk-proof) ve gizlilik çözümleri üzerinde çalışan birçok grup gördüğünü ve bundan çokça etkilendiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!