Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Taylandlı Dev Bankadan 100 Milyon Dolarlık Web3 ve Yapay Zeka Fonu!

Tayland’ın en büyük ikinci bankası Kasikorn Bank (KBank), 100 milyon dolarlık web3 ve yapay zeka (AI) fonu başlattığını duyurdu.

Kasikorn Bank, Web3 ve yapay zeka alanındaki girişimleri desteklemek ve daha detaylı araştırma yapabilmek amacıyla KXVC olarak adlandırılan 100 milyon dolarlık bir fon başlattı. Banka 14 Eylül perşembe günü yaptığı açıklamada, fonun KBank’ın teknoloji kolu Kasikorn Business Technology Group (KBTG) tarafından kurulduğunu belirtti.

KBTG tarafından başlatılan bu fon aracılığıyla web3 ve yapay zeka girişimlerine yatırım yapılacak. Ayrıca web3 kapsamında zero-knowledge (sıfır bilgi) ve likit staking işlemleri dahil bir dizi teknoloji girişimleri incelenecek.

Fon, KBTG’nin grup başkanı Krating Poonpol ve KXVC’nin genel müdürü Jom Vimolnoht tarafından yönetilecek.

KBTG, KXVC’yi kurmadan önce web3 ve yapay zeka alanlarındaki girişimlere yatırım yapan Kasikorn X’i (KX) işletiyordu. KXVC atılan bu son adımla birlikte KX yatırım faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken ABD, AB, İsrail ve Asya Pasifik’deki (APAC) bölgelerde 30’dan fazla startup ve fona yatırım yapmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!