Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’in Altcoin Paylaşımı Yüzde 10 Yükseliş Getirdi!

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Optimisim (OP) ekosistemini 100 milyon dolarlık son finansal hareketlerinden dolayı kutladı.

Vitalik Buterin 11 Ocak tarihli paylaşımında, Optimism için övdü dolu sözlerde bulundu. Optimism RetroPGF 3. turda 100 milyon dolardan fazla dağıtıldığını işaret eden Buterin, ağın Ethereum’a olan katkısını taktir etti.

Bununla birlikte gelecekte QF ve RPGF gibi finans turları yaparak ekosistem büyümesine katkıda bulunan daha fazla proje görmeyi beklediğini dile getiren Buterin, bu tür atılımların kripto para endüstrisi için verimli olacağını ima etti:

Optimism RetroPGF 3. turda 100 milyon dolardan fazla dağıtıldı. Kamu mallarını finanse etme, geliştiriciler ve diğerler iş modellerine sahip olmasalar bile Ethereum’a katkıda bulunmalarına yardımcı olma konusundaki devam eden bağlılıklarını görmek gerçekten etkilendim. Gelecekte QF ve RPGF turları yapan daha fazla proje görmeyi umuyoruz!

Geriye Dönük Fonlama (RetroPGF), projenin geçmişte yapılan işlerin veya yaratılan ürünlerin yapıldıktan sonra fonlanmasına verilen isimdir. Genelde projeler ileriye yönelik fonlama yapsa da nadir de olsa geçmişe yönelikte fonlama yapılır ve bu ekosistem geliştiricileri için büyük önem arz eder.

Buterin’in açıklamasının ardından OP fiyatı kısa sürede %8 civarında yükseliş göstererek 3,69 dolar seviyesinden 3,95 dolara ulaştı. OP yazım esnasında 3,80 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!