Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusundan Coinbase’e Milyonluk Transfer: Daha Önce Düşüş Getirmişti!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e 1 milyon dolar değerinde 600 ETH transfer etti.

On-chain analitik platformu Lookonchain’e göre Vitalik Buterin 20 Ağustos tarihinde, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Maker’a 690 bin dolar değerinde 251 bin RAI ödeme yaptı ve 1.000 ETH çekti.

Vitalik Buterin daha sonra TSİ bugün sabah saatlerinde yaklaşık 1 milyon dolar değerinde 600 Ethereum’u Coinbase’e aktardı.

Resim

Buterin’in ne amaçla transfer ettiği bilinmese de satış yapacak olma olasılığı fazla görülüyor. Vitalik Buterin yaklaşık 3 ay önce de benzer bir hamle ile başka bir ABD’li borsa Kraken’e 200 Ethereum transfer etmişti. Söz konusu transferin ardından 1 ay içerisinde Ethereum’da yaklaşık %20’lik düşüş yaşanmıştı.

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında yaşanan büyük düşüş ile birlikte Ethereum da dahil olmak üzere birçok kripto para birimi ciddi değer kayıpları yaşamıştı. CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %0,3 değer kaybı yaşayan Ethereum, yazım esnasında 1.665 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!