Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Madencileri 2018’in Rekorunu Geride Bıraktı

Ocak ayında bin 400 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gören ethereum, aynı ay içinde yeni rekorlara imza attı. Ethereum madencilik gelirleri son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ethereum’un gördüğü fiyat zirvesi ve yükselen işlem ücretleriyle birlikte madencilik gelirlerinde de paralel bir artış yaşandı. Ethereum madencilik gelirleri son üç yılın zirvesine ulaşarak 800 milyon doları aştı. Bu gelirlerin yaklaşık %40’ı eden 311 milyon dolar ise ethereum ağı üzerinde yapılan işlem ücretlerinden geliyor.

ethereum-madencilik
Son 3 yıldaki ethereum madencilik gelirleri (aylık). Kaynak

Madencilik ücretlerinin gördüğü daha önceki yüksek seviye 2018 yılının ocak ayında görüldü. O tarihteki ücretlerin toplamı 762 milyon dolar olurken işlem ücretleri yalnızca 65 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Madencilik gelirlerinin yanı sıra ethereum hash oranı da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ağın mevcut hash oranı 333 TH/s.

Bu veriler de yükselişte

The Block’un sağladığı verilere göre, ethereum ağında yapılan işlemler 1.19 milyon ile yüksek oranlarda gerçekleşmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra Ocak 2021’de ethereum üzerinde yapılan işlemlerin aylık değeri, 37.49 milyon ile Ocak 2018 yılındaki 33.5 milyonluk işlemi geride bıraktı. Ağdaki ortalama işlem ücretleri ise 9 dolar civarında.

Ethereum aktif adresleri, son 1 yıldır yükselişini devam ettiriyor. Henüz Ocak 2018’deki adres sayısını yakalayabilmiş olmasa da mevcut aktif adresler son 3 yılın en yüksek seviyelerinde. Ocak 2021’e ait aktif adresler 14.95 milyon oldu.

ethereum-madencilik
Kaynak

On-chain verilere göre, ethereum işlem hacmi 7.97 milyar dolar ile artış gösteriyor. En yüksek işlem hacmi 26 Ocak’ta 8.56 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!