Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rekor Kıran Ethereum İçin Yorumlar Ne Yönde?

Ethereum (ETH) fiyatı 1.459 dolara kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Kimi isimler, on-chain verileri ile desteklenen bu yükselişin devam edeceğine inanıyor. Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, ethereum için 2 bin 600 dolara işaret ediyor.

Bir yılda neredeyse dokuz kat değerlenen ethereum’un piyasa değeri 160 milyar doların üstüne çıktı. Yüzde 16.3’lük piyasa payına (dominance) sahip olan ether için yükseliş öngörüleri sürüyor. Bu tahminler ethereum ağının güncel durumuna ve geleceğine dayandırılıyor.

Kırılan şey sadece fiyat rekoru değildi

Ethereum camiası fiyat rekorundan önce birkaç farklı rekora tanıklık etti. Glassnode’un verilerine göre içerisinde en az 10 bin tane ether barındıran ve ‘balina’ olarak adlandırılan adreslerin sayısı 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Aynı tarihte borsalarda tutulan ether rezervinin 14 ayın en düşük seviyesine indiği tespit edildi.

Google Trends verilerine göre dünya genelinde ‘Ethereum’ için yapılan aramalar hacmen tüm zamanların en yüksek düzeyinde. Onun Türkiye’deki popülaritesinin de arttığı görülebiliyor.

ethereum-eth-google-trends
Türkiye’de ‘Ethereum’ için yapılan aramalar

2 bin dolar söylentileri başladı

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, gece saatlerinde Ethereum’un kurucusu Joseph Lubin ile bir araya geldiğini açıkladı. Milyarder isim, görüşme sırasında neler konuşulduğunu açıklamazken “Daha fazla ether almak istiyorum. … Teknik hedef 2 bin 600 dolar.” ifadesini kullandı.

105 bin takipçisiyle sektörün popüler isimlerinden olan Bitcoin Jack, 24 Ocak akşamı yaptığı paylaşımda ether grafiğindeki pozitif görünümü öne çıkarıp “2 bin dolar olması an meselesi.” yorumunu yaptı.

Global Macro Investor kurucusu Raoul Pal 22 Ocak’ta “Sepetine daha fazla ETH eklemeye başladığını” açıklarken onun fiyatındaki artışın altseason’ı tetikleyebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!