Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Madencilerinden Yeni AMD Ekran Kartına Büyük Talep

Kripto Para Madencileri AMD’nin Yeni Ekran Kartı Vega 56’nın Stoklarını Dakikalar İçerisinde Bitirdi

Geçtiğimiz hafta lansmanı gerçekleşen Radeon RX Vega 56 isimli üst seviye ekran kartı 499 $’lık satış fiyatıyla, Ebay, Newegg, Amazon gibi büyük online satış sitelerinde listelendikten sonra dakikalar içerisinde tükendi. Tüm stokların tükenmesinin 5 dakikadan kısa sürdüğü bildirilen Vega 56 ekran kartı için AMD – her ne kadar kripto paralar hakkında planlama yapmadığını iddia ediyor olsa da – kripto para madenciliği konusunda büyük bir kitleye sahip durumda.

Tüm bu açıklamalara rağmen AMD, sahip olduğu kitleyi memnun etmek adına büyük çalışmalar yürütüyor ve 5 dakikadan kısa sürede tükenen stoklardan görüyoruz ki sektörde büyük bir ihtiyaç var.

Vega 56’yı Satın Almak İmkansız

Dakikalar içerisinde tükenen Vega 56, Amazon başta olmak üzere bir çok online parakende satış sitesinde büyük ilgi gördü. Geçen bu dakikaların ardından Vega 56 stoklarına ulaşmak imkansız hale geldi. Dünya çapında kripto para madenciliğindeki aşırı ilgi aslında bizleri bu konu karşısında pek de şaşırtmadı. Üzücü bir şey var ki o da madencilik yapmayan, oyun oynama veya çeşitli grafik işlem gücü gerektiren çalışmalar yapmak isteyen kullanıcılar, bu denli güçlü bir ekran kartına stok problemleri yüzünden sahip olamıyorlar.

NVidia tarafında rakip bir çok kart olsa da kripto para madencileri genel olarak daha ucuz ve fiyatına göre performanslı oldukları için AMD kartlarını tercih etmeye devam ediyorlar. Vega 56 bu duruma aykırı olarak 499 $’lık fiyat etiketiyle pek de ucuz sayılmaz. Fakat yine de sağladığı performans dolayısıyla rekor satış oranlarına ulaşmayı başardı.

Şuan için yeni stokların ne zaman listeleneceği belli değil ancak AMD’nin imalat sorunları yaşadığına dair haberler dolayısıyla Vega 56 almak isteyen kullanıcıların aylar olmasa da birkaç hafta beklemesi olası görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment