Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Hindistan’da Ofis Açtı

Konu dijital finansa geldiği zaman Hindistan dünyada öne çıkan ülkelerden biridir. Birbirinden farklı mobil ödeme uygulamaları birbiriyle rekabet halinde. Kripto para da bu konudan nasibini alıyor. Ülkede varlığını belli eden en son firma ise Ripple oldu. Öngörülebilen gelecekte Ripple’nin teknolojisini Hindistan’a getirecek yeni bir Mumbai ofisi açıldı. Bu gelişme Ripple’nin küresel gelişme planında önemli bir yer tutuyor.

Pek çok finansal teknoloji (FinTech) şirketi Hindistan piyasasına giriş yapmayı hedefliyor. Bölgenin de son zamanlarda finans sektöründe önemli gelişmelere sebep olduğu bir gerçek. Bölge küresel ödeme hizmetlerinden de epey faydalanabilir. Para transferleri Hindistan’ın ekonomisinde bir süredir epey önemli bir rol oynuyor. Ripple’ın gelecekte yapmayı hedeflediği şey de bu duruma akıcı bir çözüm getirmek. Şirketin Mumbai’deki yeni ofisi resmi olarak açıldı. Ofisin başına ise Ripple Hindistan ülke yöneticisi olarak Navin Gupta atandı.

Ripple Hindistan’da Varlık Göstermek İstiyor

Hindistan hükümeti yakın zamanda Hint toplumunu dijital-öncelikli bir topluma dönüştürmek için cesur planları olduğunu açıklamıştı. Bu da takdir edersiniz ki epey iddialı bir hedef. Birkaç yıldır dijitalleşmeye önem veriliyor olsa da ülkede dijital ekonomi yeni yeni momentum kazanmaya başladı. Yeni yeni başladı dediğimize de bakmayın çünkü uzmanlara göre 2022 yılına dek dijital ekonomi piyasası 1 trilyon $‘a ulaşacak. Ülkenin böyle bir zihniyete sahip olması Ripple gibi bir firma için büyük önem taşıyor. Bankaları ve ödeme hizmeti sunucularını ortak bir platformda buluşturmak için de ciddi bir talep var.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse‘un durumla ilgili açıklaması:

“Hindistan dijital bir ekonomiye geçiş yapıyor ve ödeme konusunda yenilikçi bir lider haline geliyor. Navin tarafından yönetilecek olan Mumbai’deki yeni ofisimiz müşteriler tarafından her gün daha fazla talep edilen ödeme hizmetlerine bir çözüm üretmemizi sağlayacak. Navin’in küresel bankacılık ve ödeme konusundaki uzmanlığı, eminim ki, Ripple’nin sunduğu ödeme hizmetlerine Hindistan’daki talebin artmasını sağlayacak. Kendisini ekibe dahil etmekten çok mutluyuz.”

Ripple özellikle Asya ülkeleriyle önemli olabilecek gelişmelere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde de Çin piyasasına doğru bir adım atan Ripple’nin Hindistan’daki bu hareketi de olumlu bir etkiye sebep olabilir. Gelişmeleri yazmaya devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment