Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Çin Piyasasına Girebilir

Geçtiğimiz günlerde Çin Halk Bankası, Amerika’ya bir araştırma delegesi yollamıştı. Bu seyahatte Çinli delegeler Coinbase ve Ripple’ı ziyaret etmiş, kripto paralar ve blockchain hakkında konuşmuştu.

Blockchain teknolojisi ve Bitcoin her geçen gün daha geniş kitleler tarafından tanınırken, şirketler kripto para ve blockchain platformlarını kendi lehlerine kullanmanın yollarını arıyor.

Ripple yatırımcıları da Ripple ile Çin arasında blockchain piyasasını ele alan bir işbirliği kurulmasını dört gözle bekliyor.

Ripple Blockchain

Ödeme ve borsa ağı Ripple’ın geliştiricisi olan Ripple şirketi San Francisco, Kaliforniya’da yer alıyor.

“Ripple” aslında Opencoin’in yeniden isimlendirilmiş halidir. Ripple blockchaini bankalara, küresel ödemelere ve dijital borsalara odaklanır.

Çin Piyasasına Girmesi Muhtemel Mi?

Konu iş ve tüketicilere geldiği zaman Çin’in çok büyük bir ağı ve bağlantıları bulunuyor. Bu yüzden Çin piyasasına girmek Ripple için çok önemli bir hamle olur.

Çin küresel ticaret piyasasındaki bağlantılarını genişletmeyi hedefliyor. Ayrıca Çin’in e-ticaret pazarındaki büyük payı bir süre sonra düşük işlem ücretlerine, ucuz ve hızlı ödeme sistemine ihtiyaç duyacak. Bu noktada Ripple tam aranan kan olarak göz kırpıyor. Ancak bankacılık ve finansal işlemler konusunda Çin’in çok ciddi yasal kısıtlamaları bulunuyor. Bu sebepten dolayı Ripple’ın kabulü sanıldığı kadar hızlı ve kolay olmayabilir. Birkaç gün önce gelen ICO yasaklama konusundaki haber sonrasında da belli başlı şirketler Çinli yatırımcılarına işlemleri durduması yönünde talimat verdi. Bu durum da bu süreç için bir etken olabilir.

Ripple’ın sunduğu hizmet bildiğiniz gibi bankadan-bankaya transferler. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse şirketin 5 yıl içinde tüketici piyasasına girmesini bekliyor.

İki Taraf Da Kazanacak

Ripple, Çin Merkez Bankasıyla birlikte işlerinin genişlediğini onayladı. Çin ise şuanda dijital paraları ve bir kripto para edinme ihtimalini gözden geçiriyor.

Ripple ve Çin Merkez Bankası yetkilileri RCL (Ripple Ortak Defter) isimli bir kamusal blockchain platformu konusunda konuşuyorlar.

Ripple, banka yetkililerine blockchain’in doğasını, küresel ödeme sistemini, Ripple’ın blockchain platformu ilkelerine nasıl katkı sağlayacağını, düşük hizmet bedellerini ve hızlı gerçek-zamanlı işlemlerini anlatan bir sunum hazırladı.

Çin Merkez Bankası ve Ripple arasındaki bu ilişki henüz resmiyet kazanmasa da insanlar iyi haberleri dört gözle bekliyor. Ripple’ın böyle bir işbirliğini duyurması yalnız kendileri için değil, tüm kripto para piyasası için etkili bir haber olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment