Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Merkez Bankası Blockchain Araştırmasında ABD’yi Ziyaret Etti

Çin’in Merkez Bankası temsilcileri ile bazı araştırma grupları Blockchain teknolojisi ve bununla ilgili finansal yaptırımları incelemek için San Francisco’yu ziyaret etti.

Çin Halk Bankası Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü direktörü Yao Qian ile birlikte Shanghai Yeni Finansal Araştırma Enstitüsü (SFI) ve Pekin Üniversitesi Dijital Finans Araştırma Merkezi (IDF)’nden delegeler yerel start-up işletmelerle 23-24 Ağustos’ta buluştu.

Sohu websitesi raporlarına göre ziyaret SFI ve IDF tarafından yürütülen ABD’nin fintech alanında gelişim ve uygulamalarını açıklayan araştırmanın bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Delegeler sonunda kredi veren Prosper; öğrenim kredileri hakkındaki girişim Sofi; Blockchain start-up’ı Circle; kripto para borsası Coinbase ve DLT ödemeleri şirketi Ripple ile buluştu.

Buluşmada yaptırımları merkez alan konuşmaların da geçtiği rapor edildi.

Sohu’ya göre, Qian bir görüşmede yasal dijital para birimi konusunun Çin için büyük önem arz ettiğini ve geleneksel finansal sistemle ilgili kimselerin Blockchain teknolojisi hakkında yeni stratejiler geliştirmelerinin gerekliliğini de belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment