Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Blockchain Birliği Kuruluyor

Rusya’da Vladimir Putin’in internet danışmanı, katılımcılara “imtiyazlı avantajlar” sağlayacak Blockchain Birliği‘nin oluşturulacağını duyurdu.

Yerel kripto para haber kaynağı DeCenter‘in düzenlediği bir buluşmada konuşmacı olarak bulunan Herman Klimenko (Putin’in danışmanı) “birkaç hafta içinde” Rus Blockchain ve Kripto Para Birliği’nin kurulacağını söyledi.

Klimenko: “Yeni organizasyon blockchain teknoloji piyasasındaki katılımcıları, madenciler de dahil olmak üzere kripto para sahiplerini, blockchain ve kripto para tabanlı projelere yatırım yapanları birleştirecek”

Çelişkili Süreç

Rusya şuanda kripto paraların yasal düzenlemesi konusunda karışık ve çelişkili bir durumda.

Rus hükümeti şuanda Çin hükümetiyle Bitcoin madenciliğinde üstünlük sağlamak için bir yarış halinde. Ama gelin görün ki geçtiğimiz günlerde Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı, kripto paraları yasaklamayı düşündüğünü söylemişti.

Klimenko açıklamasının devamında “Birliğin üyelerine çeşitli tercih imkanları sunulacak” dedi ve son olarak ekledi: “Bu imkanlar arasında kripto para üretiminde kullanılan cihazların üreticileri, potansiyel müşterilere teknolojileri sunmak ve büyük devlet etkinliklerinde yer alabilmek olacak”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment