Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kripto Para Satışlarını Yasaklamayı Planlıyor

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexey Moiseev, satışları yasaklama konusundaki kararlar tartışılırken kripto paraların bir saadet zinciri olmadığını söyledi.

Yerli televizyon kanalı Rossiya 24’de konuşan Moiseev, hükümetin sadece işi bilen yatırımcılara izin vermek istediğini ve bunun yapmak için mantıklı sebeplerinin olduğunu söyledi.

Sözde saadet zincirinden bahsederken:

“İşi bilen yatırımcılardan bahsediyorum bireysel olanlardan değil” diye tekrar etti.

“Sıradan insanları düşünürsek bu tür tehlikeli yatırımlar çok büyük miktarda para kayıplarına yol açabilir.”

Çelişkili İfadeler

Bu açıklamalar devlet destekli Bitcoin madencilik şirketinin açıklanmasından sadece birkaç hafta sonra yapıldı. Bu şirketin amacı ise Çin’den pazar payını çekmek ve 100 milyon $ kazandırmaktı.

Kripto paraların düzenlenmesi ile ilgili yeni planlar, Moskova Menkul Kıymetler Borsası’nın yatırımcılar tarafından Bitcoin ve diğer kripto paralara erişim sağlanacak tek platform olacağı anlamına geliyor.

Düzenlemelerden önce gelen haberler, Rusya’nın sözde BitRuble’sinin merkez bankası tarafından geliştirilmekte olduğu yönündeydi. Bu sanal paranın geleneksel kripto paralardan daha özgür bir piyasaya sahip olacağı öne sürülmüştü.

“Kripto paraları piyasaya çağırmıyoruz. Ya da onları para birimi olarak düzenleme gibi bir niyetimiz yok” diye ekledi Moiseev

Haberciliğin kısa ve öz doğası gereği, yetkililerin kripto para satın alan vatandaşları nasıl engelleyeceği dahil edilmemiştir. Gelecekteki adımlar, düzenleyici kurumların önceki yıllarda yaptığı gibi benzer paralel internet sitelerini engellemek yönünde olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment