Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hayalet Ayı Kripto Para Piyasasını Etkiliyor

Geçtiğimiz haftalar veya aylarla kıyasladığımız zaman NEO, OmiseGo ve TenX fiyatları son günlerde ya hiç ya da çok az düzeyde değişiyor. Bu kripto paraların ya merkezleri Uzak Doğu‘da konumlanmış durumda ya da yatırımcıların çoğu o bölgeden. Şuanda ise o bölgelerde kabul gören “Hayalet Ayı” başlamış durumda ve piyasada bazı paraların yaşadığı durgunluğun sebebi olarak bu ay gösteriliyor.

2017’de Hayalet Ayı 22 Ağustos’tan 19 Eylül’e kadar devam ediyor. Hayalet Ayı inancına sahip ülkeler arasında NEO’nun merkezi Çin, OmiseGo’nun ana vatanı Japonya ve TenX’in merkezi Singapur bulunuyor. Bu ülkelerdeki insanlar, özellikle bu zaman diliminin yatırım yapmak için kötü bir zaman olduğuna inanıyor.

Bu aya girdiğimiz zaman yatırımcılar her yıl düzenli olarak ekstrem denilebilecek önlemler alır. Bu durum da piyasada ağustos ayının “en kötü ay” olarak görülmesine neden oluyor. CNBC’nin konuyla ilgili yazdığı bir haberde şöyle bir kesit bulunuyor:

“İnsanlar bu ay geldiğinde pek çok borsa yatırımcısına yatırım yapmamalarını tavsiye ederler çünkü kötü şans getireceğine inanırlar.”

Aç Hayalet

Çin’deki geleneklere göre, özellikle Budistler ve Taoistler arasında, her yılın yedinci ayında “Aç Hayalet Festivali” düzenlenir.

Bu festival sırasında cehennemin kapılarının açıldığı ve içerideki hayaletlerin dışarı çıkıp dünyada dolandıkları düşünülür.

Batıl inanca göre herkes o sırada dünyayı ziyaret eden hayaletleri kutlamalı ya da onurlandırmalı.

“Pek çok kripto paranın büyük yatırımcıları Asya’da bulunuyor ve bazı kripto paraların son günlerdeki performansı epey durgun. Bu durumun ‘Hayalet Ayı’ geçene dek sürmesi bekleniyor.”

Bir paranın durgun bir ay geçirmesini çok fazla olumsuz yorumlamanın gereği yoktur. Hatta aksine uzun vadeli yatırımcılar durgun geçen bu ayı fırsat bilip fiyatlar düşükken stok yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment