Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Buterin: Ethereum Ağı Neredeyse Tamamen Doldu

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, Ethereum ağının neredeyse dolu olduğunu söylüyor.

Kripto para dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan Vitalik Buterin yakın zamanda yeni bir röportaj verdi ve Ethereum ağının mevcut durumundan bahsetti.

Ağ Dolmak Üzere

Vitalik Buterin bu röportajı sırasında Ethereum ağının gidişatını değerlendirdi.

Buterin tarafından yapılan açıklamalara göre günümüzde Ethereum ağını kullanmak gitgide zorlaşıyor. Bunun başlıca sebebi ise ağın çok kalabalık olması.

Şu anda Ethereum ağını kullanmak isteyen bazı kuruluşların bundan çekindiğini söyleyen Buterin, Ethereum Blockchain’ini kullanmanın çok masraflı olduğunu ve ağın neredeyse tamamen dolduğunu vurguluyor:

“İnsanlar bazı engeller yüzünden Ethereum ağına dahil olamıyorlar ancak ölçekleme alanındaki çalışmalar bu durumu biraz iyileştirebilir.”

Buterin’e göre ölçekleme konusunda bir şeyler yapılmaz ve ağ iyileştirilmezse bu durum daha da kötüye gidecek. Çünkü Buterin’e göre zaten kullanımı epey masraflı olan bu ağ, zamanla daha fazla kişinin dahil olmasıyla birlikte iyice masraflı hale gelecek:

“Ölçekleme konusu ciddi bir sorun çünkü Ethereum ağı şu anda neredeyse tamamen dolmuş durumda. Eğer büyük bir kuruluş Ethereum ağına girmek isterse hem ağ daha da kalabalık olacak hem de bu kuruluşun yeterli işlem alanı için diğerleriyle rekabet etmesi gerekecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment