Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Bankası’nın Blockchain Platformuna Dev Yatırım

Dünya Bankası, Ağustos 2020’deki Kanguru Tahvilleri için 33 milyon dolar yatırım topladı. Dünya Bankası bu yatırımı toplarken Blockchain teknolojisini kullandı.

Dünya Bankası’nın 16 Ağustos tarihinde yayınladığı duyuruya göre bu; tamamen Blockchain aracılığıyla oluşturulmuş, tahsis edilmiş, aktarılmış ve yönetilmiş ilk tahvil.

Dev Ortaklar

Dünya Bankası bu Blockchain projesini tek başına yönetmiyor ve bu süreçte Commonwealth Bank of Australia, RBC Capital Markets ve TD Securities gibi dev isimlerle işbirliği yapıyor.

Dünya Bankası tarafından oluşturulan bu tahvil finans dünyasındaki pek çok şirketin ilgisini çekmiş durumda. Dünya Bankası geçtiğimiz yıl bu tahvilin Commonwealth Bank of Australia tarafından hazırlanacağını açıklamış ve bunun sonucunda 75 milyon dolar civarında yatırım toplanmıştı.

Dünya Bankası tarafından geliştirilen bu tahvil platformunun diğer platformlara kıyasla çok daha güvenli ve hızlı olduğu düşünülüyor. Tüm bu özellikler, Blockchain tabanlı bu platformun büyük ilgi görmesini sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment