Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santander, Latin Amerika’da Ripple Tabanlı Ödeme Ağı Kuruyor

İspanya’nın mega bankalarından birisi olan Santander Group, uzun bir süreden beri blockchain tabanlı yazılım ve havale firması Ripple’ın teknolojisini kullanmaktaydı ve yeni ortaya atılan bir iddiaya göre bu kullanımını daha da genişletmeyi planlamakta.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Santander, Ripple’ın xCurrent yazılımını kullanarak Latin Amerika içerisinde yeni bir ödeme koridoru kuracak. Şu an için sadece İngiltere ve İspanya içerisindeki müşteriler ABD’ye One Pay FX kullanarak para gönderebilmekte ancak yeni hamle ile birlikte Latin Amerika ülkelerinin büyük bir çoğunluğunun da aynı ayrıcalığa sahip olacağı tahmin ediliyor.

Bu durum Ripple ve Latin Amerika ülkeleri için iyi bir haber olsa da, Ripple’ın kendi kripto para birimi XRP için herhangi bir etkiye sahip olmayacak. Bunun en büyük sebebi ise One Pay FX’in sadece xCurrent kullanması ve bu yazılım üzerinden XRP’ye ihtiyaç duymaması şeklinde biliniyor. One Pay FX şu an için İspanya, Brezilya, Polonya ve İngiltere içerisinde bankanın kazancının yarısından fazlasını sağlıyor ve bu Santander için gerçekten önemli bir adım ve büyüme.

Santander’in Latin Amerika içerisindeki hangi ülkelere bu hizmeti getireceği ise hala tam olarak bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment