Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Onay Alırsa Bunlar Zengin Edebilir: İşte Paranın Akabileceği Coinler!

Analist, spot Ethereum ETF’lerinin onaylanması durumunda paranın hangi altcoinlere akabileceğini açıkladı.

Marex Solutions Dijital Varlıklar Başkanı Ilan Solot, spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF) olası etkisi hakkında konuştu. ABD’den onayın gelmesi durumunda, paranın Solana ve Ethereum tabanlı altcoinlere akabileceğini öngördü.

Bununla birlikte piyasanın henüz spot Ethereum ETF onayını fiyatlamadığını belirten analist, onayın gelmesinin ardından birçok short pozisyonun kapatılacağını, kapatılmayanların ise yükselişlerin yarattığı short squeeze yüzünden patlayacağını dile getirdi.

Ethereum ETF onayının ayrıca, şimdiye kadar Ethereum’a değil de ilginin yüksek olduğu Solana merkezli projelere yatırım yapan kişileri Ethereum’a çekebileceğini savundu:

ETH, döviz piyasasındaki düşük getirili Japon yenine benzer şekilde, bu boğa döngüsünün fiili bir fonlama token’ı olmuştur. Spot ETH ETF’ye ilişkin umutların yeniden canlanmasıyla birlikte, yatırımcılar Solana ve diğer tokenlara karşı Ethereum açıklarını kapatmak isteyecektir. Short pozisyonların çözülmesi zaman içinde gerçekleşecek ve kısa vadede Ethereum’un daha iyi performans göstermesini sağlayacaktır.

Konuya farklı bir perspektif sunan Crypto Is Macro Now bülteninin yazarı Noelle Acheson ise hem Solana hem de Ethereum ekosisteminin birbirlerine rakip değil destek olacak şekilde para akışı alacağını belirtti:

Spot Ethereum ETF’lerinin Bitcoin ETF’lerinden fon çektiğini görmüyorum. Bir miktar çalkantı olabilir, ancak spot Ethereum  ETF’lerinin onaylanmasının ana akım talebi yönlendirmek yerine genişletmesi daha olasıdır, çünkü birçok yatırımcı Ethereum ETF’lerini portföylerin kripto kısmının çeşitlendiricisi olarak görmektedir.

Acheson, genel kripto ilgisinin her ikisini de artırmaya devam edeceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!