Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Onayının Ortasında SEC Bir Kripto Para Davası Kazandı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir zamanların kripto para fenomeni Ian Balina’ya karşı açtığı davayı kazandı.

ABD’li federal yargıç David Alan Ezra, SEC’in 2018-2019 yıllarında ICO projeleriyle öne çıkan Ian Balina’nın menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini belirtti.

Aktarılan bilgilere göre Balina, Sparkster (SPRK) tokenlarını satın alarak ve bunları ABD yatırımcılarına yetersiz bilgi ve abartılmış tanıtımla sunarak kayıt dışı menkul kıymetler sattı.

SEC, Ian Balina ve Sparkster şirketinin 30 milyon dolar tazminat, 4,6 milyon dolar faiz ve 500 bin dolar para cezası ödemesine karar verdi.

Mahkeme, SPRK’nin bir yatırım sözleşmesi olduğuna ve menkul kıymetler belirleyen Howey testine uyduğuna karar verdi. SEC’e göre Ian Balina, Sparkster CEO’su Sajjad Daya ile yaptığı bir tazminat anlaşmasını doğru şekilde açıklamadı. Fakat mahkeme böyle bir anlaşmayı  doğrulayamadı.

SEC’nin iddiasında, Ian Balina’nın Mayıs ve Temmuz 2018 arasında 5 milyon dolarlık SPRK satın aldığı ve bunu çeşitli sosyal medya platformlarında tanıttığı vurgulandı. Ayrıca token’lar için bir yatırım havuzu oluşturdu ve bunu bir Telegram grubu üzerinden organize etti.

SEC ayrıca Sparkster’ın Balina’nın yatırımcılara sattığı tokenlar karşılığında %30 bonus verdiğini öne sürdü. Balina, SEC’in iddia ettiği ikramiyenin özel bir satış öncesi anlaşmada standart hacim indirimi olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!