Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Projesi ABD Yaptırım Listesindeki İşlemleri Reddedeceğini Duyurdu!

Blockchain altyapı sağlayıcısı BloXrout, ABD Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından kara listeye alınmış adreslerle yapılan işlemleri reddedeceğini duyurdu.

BloXrout tarafından 18 Aralık günü paylaşılan duyuruda, OFAC tarafından kara listeye alınmış adreslere ilişkin erişimin önüne geçileceği belirtildi. Düzenleyici kurumlarla daha uyumlu bir ilişki kurmak adına atılan bu adım, geçmişte ve gelecekte OFAC tarafından etkilenen tüm kripto para adreslerini etkileyecek:

Hemen geçerli olmak üzere tüm BloXroute geçişleri, OFAC tarafından kara listeye alınmış adreslerle etkileşime giren tüm cüzdan işlemlerini rededecektir.

Konu hakkında açıklamada bulunan BloXrout’un CEO’su Joshua Frank, Bitcoin ve Ethereum ağlarını daha güvenli hale getirmiş için böyle bir hamlenin gerekli olduğunu ifade etti:

OFAC tarafından kara listeye alınmış adreslerle yapılan işlemler, yasa dışı faaliyetlerle ilişkilendirilebilecek riskler oluşturmaktadır. Bu kararı vererek, bu riski azaltmaya yardımcı olmak istiyoruz.

Bazı kullanıcılar BloXrout’u otosansür yapmakla suçlarken ya Ethereum’un tarafını ya da düzenleyici kurumların tarafını seçin gibi sert söylemlerde bulundu.

OFAC tarafından kara listeye alınan adresler, terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı kişilere veya kuruluşlara aittir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!