Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale CEO’su: Bitcoin ETF’leri 30 Trilyon Dolarlık Bir Servet Anlamına Geliyor!

Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) kripto para piyasasına 30 trilyon dolar kazandırabileceğini söyledi.

Spot Bitcoin ETF’lerinin 2024 yılının Ocak ayında onaylanacağına yönelik beklenti artarken Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein’den konu hakkında açıklama geldi.

Kısa süre önce CNBC’ye verdiği röportajında, yatırımcıların tekrardan Bitcoin’e olumlu bakmaya başladığını belirtirken henüz portföylerine Bitcoin eklememiş yatırımcılarında spot Bitcoin ETF onayını beklediğini vurguladı. Burdan yola çıkan CEO, sadece ABD pazarında Bitcoin alımı yapabilecek 30 trilyon dolarlık potansiyel müşteri varlığının bulunduğunu işaret etti.

Sonnenshein önümüzdeki yıl ETF onayının gelmesi durumunda hem kurumsalların hem de bireysel yatırımcıların Bitcoin’e yüksek oranda ilgi gösterebileceğini savundu:

Bitcoin hakkında net bir fiyat tahmini yapmayacağım ama bu alana yönelik yatırımcı ilgisi giderek olumlu bir yönde artış gösteriyor. Bugün ABD’de 30 trilyon dolar değerinde bir yatırımcı potansiyeli görüyoruz. Umuyorum ki spot Bitcoin ETF onayı geldikten sonra dışarda kalan bu yatırımcı sermayesi de Bitcoin’e hızlı bir şekilde akmaya başlayacak.

Grayscale’in halihazırda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) isimli bir spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!