Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Rakibi Coin Güney Koreli Dev ile Web3 Ortaklığı Kurdu!

Güney Kore’nin en büyük telekomünikasyon şirketi SK Telecom, Ethereum (ETH) rakibi Polygon (MATIC) ile Web3 ortaklığı kurdu.

SK Telecom 17 Ağustos tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, Polygon Labs ile birlikte şirketin Web3 ekosistemini inşa etmek için stratejik bir ortaklık kurduklarını aktardı.

SK Telecom ortaklık kapsamında, NFT pazar yeri TopPort’a Polygon desteği ekleyecek. Bu destek yalnızca TopPort üzerinde Polygon tabanlı NFT’ler oluşturma imkanı tanımayacak bunun yanı sıra pazar yerinin Polygon ekosistemi içerisindeki tüm NFT platformları ile de ölçeklenebilir hale gelmesini sağlayacak.

Ayrıca SK Telecom’un yıl sonuna kadar çıkması planlanan Web3 cüzdanına da Polygon entegrasyonu eklenecek. Bu cüzdan aracılığıyla kullanıcılara, NFT ticareti yapma imkanı da sağlanacağı belirtildi.

İki şirket bunun yanı sıra dikkate değer Web3 girişimlerini keşfetmek ve kuluçka desteği sağlamak için birlikte çalışacaklar. Özellikle Polygon Labs’in yatırım kolu Polygon Ventures’ın SK Telecom tarafından önerilen projelere yatırım yapmayı planladığı da söylendi.

Polygon Labs CEO’su Marc Boiron, şirketlerinin Web3’ün popülerleşmesi yolunda en uygun blockchain teknolojisini geliştirdiğini dile getirdi. Boiron bu durumu Web3 hizmetlerinin daha fazla kullanıcıya ulaşması yolunda önemli bir adım olarak değerlendirdi.

CoinGecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %18,6 değer kaybeden MATIC, son 24 saat içerisinde %0,7 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,617 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!