Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Türev Borsasından Bu Ülkeler için Yeni Bitcoin ve Ethereum Hizmeti

Dünyanın en büyük türev borsası olan CME Group, Asya-Pasifik ülkelerindeki kripto para yatırımcıları için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) özelinde iki yeni referans oranı sunacak.

Asya’nın kripto para sektörüne karşı artan ilgisi CME Group’u harekete geçirdi. CME Group 16 Ağustos günü yaptığı açıklamada, kripto endeksleri şirketi CF Benchmarks ile iş birliği kurduğunu ve bu kapsamında yeni kripto para referans oranlarını piyasaya süreceğini belirtti.

Açıklamanın detaylarında Asya-Pasifik odaklı Bitcoin ve Ethereum referans oranının 11 Eylül tarihinde piyasaya süreceği vurgulandı. Sunulan bu hizmet sayesinde Asya merkezli kripto para kurumları ve yatırımcıları Bitcoin ve Ethereum’u takip edecek iki referans oranına sahip olacak. Referans oranları günde bir kez Asya saat dilimiyle 16.00‘da Türkiye saati ile 11.00‘de yayınlanacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan CME Group Kripto Para Ürünleri Küresel Başkanı Giovanni Vicioso, sunulan bu yeni referans oranlarının sektör özelinde artan ihtiyaçları karşılamak için önemli olduğunu belirtti:

Bu yeni referans oranları, büyüyen kripto para sektöründeki küresel katılımcıların sürekli gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır.

CME Group, bugüne kadarki kripto para hacminin %37’sinin ABD dışı işlem saatlerinden ve yaklaşık %11’inin Asya-Pasifik bölgesinden geldiğini bildirdi. CME Group, halihazırda New York ve Londra için Bitcoin ve Ethereum özelinde referans oranları bulunuyor.

Referans oranlarının alım-satım yapılabilecek ürünler olmadığı belirtilirken bu sistemin kripto paraların fiyat takibi ile risk analizi için kullanılabileceği ifade ediliyor.

CME Group, Bitcoin ve Ethereum haricinde başka kripto para birimleri için de veri takip hizmeti sunuyor. Türev borsası, bu yılın başında metaverse altcoinleri Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) ve Chiliz (CHZ) için veri takip hizmetini başlatacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!