Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Shapella Güncellemesi İçin Resmi Tarih Belli Oldu: Çekimler Başlıyor

Ethereum (ETH) blockchain yükseltme planı kapsamında, Shangai/Capella yükseltmesinin Sepolia test ağında uygulanacağı tarih duyuruldu.

Ethereum geliştirici ekibi 21 Şubat tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladıkları açıklamada, Shangai/Capella (Shapella) yükseltmesinin Sepolia test ağında başlatılacağı tarih Epoch-56832’de 28 Şubat olarak bildirdi. Geliştiriciler yaptıkları açıklamada, ağ üzerinde stake yapan kullanıcıların ve node operatörlerinin süreç içerisinde yapması gerekenlere değindi.

Açıklamada, bir node işletmeyen veya doğrudan blockchain üzerinde stake yapmayan kullanıcıların yükseltme sırasında herhangi bir aksiyon almasına gerek olmadığı belirtildi. Ancak node operatörlerinin ve blockchain üzerinde varlıklarını stake eden kullanıcıların istemcilerini geliştirici ekip tarafından kılavuzda belirtilmiş sürümlere yükseltmesi gerektiği ifade edildi.

Node operatörlerinin ve varlıklarını stake etmiş kullanıcıların yükseltme sırasında kendi istemcilerini güncellememeleri halinde, eski forkda kalacaklarını ve varlıklarını çekemeyecekleri ve doğrulama işlemi yapamayacakları vurgulandı.

Kullanıcıların Beacon Chain üzerinde stake edilmiş Ethereumlarını çekmelerinin önünü açacak yükseltme, yürütme ve doğrulama katmanları için de bir dizi verim optimizasyonu sağlayacak.

Yükseltme Sepolia ağında başlatıldıktan sonra bir başka test ağı olan Goerli’de test edilmek üzere geliştirilmeye devam edecek. Verilen bilgilere göre Goerli test ağına geçiş 2023’ün Mart ayında gerçekleşecek.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %0,9 değer kazanan ETH, yazım itibariyle 1.644 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!