Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8 Ayda Yüzde 1600 Değerlenen Melon (MLN) Nedir?

Ethereum tabanlı bir protokol olan Melon (MLN), bu yılın başında yaklaşık 3 dolar olan değerini 50 dolar seviyesine taşımayı başardı. Ocak ayından bu yana fiyatını 16 katın üzerinde arttıran Melon’ı ve piyasadaki durumunu sizler için araştırdık.

Melon kullanıcıların dijital varlıklarını yönetmesine ve bunlara yatırım yapmasına olanak tanıyan, Ethereum üzerine inşa edilmiş bir protokoldür. Melon amacını varlık yönetimini; firmaların ve danışmanların tekelinden kurtararak, bağımsızlaştırmak olarak açıklıyor. Melon protokülünün geliştiricisi Avantgarde Finance şirketidir.

Melon’ın asıl hedefi tamamen yenilikçi ve alternatif bir sistem yaratmak. MLN’in internet kanalları sayesinde kullanıcılar, yine başka kullanıcılar tarafından başlatılan fon ve portföylere kolayca yatırım yapabilirler. Fon ve portföylerin yanı sıra, Melon üzerinden proje ve oluşumlara da yatırım yapmak mümkün. MLN ise Melon protokolünde çeşitli işlemleri yürütmek için kullanılan kripto para birimidir.

MLN Piyasa Durumu

Platformla birlikte, 2017 yılının ilk aylarında piyasaya sürülen MLN’nin şu anki piyasa değeri yaklaşık 54 milyon dolardır. Piyasa değeri sıralamasında 168. sırada bulunan altkoin, geçtiğimiz 24 saat içerisinde değerini %16 gibi bir oranda arttırmayı başarmıştır. MLN piyasalarda şu an 50 doların biraz üzerinde işlem görmektedir.

7 günlük Melon (MLN) grafiği. Kaynak

Melon’la Bizi Gelecekte Neler Bekliyor?

Melon protokol şu an isteyen herkese kapılarını açmış durumda fakat şu an için MLN ile yapılan işlemler birkaç ERC20 koini ile sınırlı. Ancak, Melon’ın arkasındaki ekibin uzun vadeli planları arasında emtialar, hisse senetleri gibi geleneksel finans ürünlerinin de dijitalleştirilmiş bir halde yönetmek var. Böylece platform kullanıcılarına, güvenle şeffaf blockchain tabınında tüm yatırımlarını yönetmek için bir alan sağlamış olacak.

Melon’ın amacı doğrudan bu varlıkları dijitalize etmektense; bu varlıkların dijitalleşmiş sürümleri olduğunda, platform üzerinden yapılacak işlemler için uygun bir konumda olmak. Tıpkı; Synthetix’in Tesla ve Apple hisselerini dijitalleşmiş şekilde işleme almak istemesi gibi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment