Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys, JP Morgan’ın Quorum Blockchain Ağını Satın Aldı

Ethereum kurucu ortağı Joseph Lubin’in hayata geçirdiği Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys, bugün oldukça önemli bir satın almaya imza attı. ConsenSys, dünyanın en büyük bankacılık kurumlarından olan JP Morgan Chase’in geliştirdiği kurumsal blockchain platformu Quorum’u bünyesine kattı.

Ethereum Geliştirme Stüdyosundan Dev Yatırım

Bunun yanı sıra dev bankanın ConsenSys’e belirtilmeyen miktarda yatırım yaptığı da belirtildi. İki şirket tarafından yayınlanan açıklamada yatırımın miktarı hakkında herhangi bir yorumda bulunulmadı. Aslında ConsenSys daha önce yayınladığı bildiride JP Morgan’ın da aralarında bulunduğu bir dizi yatırımcıdan fon toplama sürecinin içerisinde olduklarını vurgulamıştı. Bu konu hakkında Şubat ayında yayınladığımız bir haberde ise bu işbirliğinin çok yakında duyurulabileceğini sizlerle paylaşmıştık.

Quorum blockchain ağı satın alınsa da JP Morgan’ın bunu kullanmaya devam edeceği belirtiliyor. ConsenSys Quorum markası olarak anılacak olan blockchain ağı bu sayede JP Morgan’ı ConsenSys’nin bir müştersi haline getirdi. ConsenSys yöneticilerinden Daniel Heyman konu hakkında yaptığı açıklamada Quorum’u satın alarak aslında JP Morgan’ın blockchain odaklı çabalarını da destekleyecekleri mesajını verdiklerini belirtti. JP Morgan’ın planladığı ancak henüz hayata geçiremediği birçok projenin uzun vadede ConsenSys tarafından hayata geçirileceği de vurgulanıyor.  Quorum ağındaki JPM Coin’in ise bu satın almaya rağmen %100 JP Morgan’ın kontrolünde olacağı belirtildi.

Ethereum ağının gizlilik odaklı hard fork’u olarak bilinen Quorum, bu satın almayla aslında ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı. Birçok kurum blockchain’e zaten olumlu bakarken yaşanan bu durum daha fazla şirketin sektöre girmesini sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment