Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’a Yeni Dava Şoku: Bu Seferki Darbe Avustralya’dan

Blockchain tabanlı ödeme ve havale devi Ripple, sahip olduğu büyüme yüzünden zaman zaman farklı davaların hedefi olabiliyor. ABD içerisinde şu an için federal mahkemede görülen bir menkul kıymet davası bulunan Ripple’a bir darbe de Avustralya’daki federal mahkemeden geldi. 

Avustralya’nın ödeme odaklı şirketlerinden olan New Payments Platform Australia (NPPA), federal mahkemeye yaptığı başvuruda Ripple Labs’ı marka taklit suçundan ötürü dava etti. NPPA’nın Avustralya içerisinde kullandığı “PayID” markasının Ripple tarafından da kullanıldığı iddia ediliyor.

NPPA açtığı davanın amacının “Avustralya vatandaşlarını NPP Avustralya’nın PayID hizmet adını ve markasını kullanan kripto para tabanlı ödeme hizmetinden korumak ve bunun yapacağı yanlış yönlendirmeyi engellemek” olduğunu vurguladı.

Avustralya’nın Yerli İsmi, Ripple’a Karşı

Dava başvurusunun 20 Ağustos tarihinde yapıldığı görülüyor. NPPA, ülke içerisinde ANZ, Citi, HSBC, ING ve Avustralya Merkez Bankası dahil olmak üzere 13 farklı banka ile ortaklığa sahip. Bu da PayID hizmetinin zaten ülkede ciddi bir kullanıma ulaştığını göstermekte.

NPPA tarafından yayınlanan açıklamada aynı piyasada hizmet veren ve aynı isme sahip iki farklı ürünün kafa karışıklığı yaratacağı, dolandırıcılıklar ve sahtekarlıklar için ön ayak olabileceği vurgulandı. NPPA’nın “PayID” markasının kullanım haklarını 2017 yılında elde ettiği görülüyor.

Bu durum ABD’deki dava kadar ciddi olmasa da yine de bu gelişmenin Ripple ve XRP kripto para birimi için olumsuz olduğu görülüyor. XRP’nin son 24 saatteki düşüşünün bununla ilgili olup olmadığı ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment