Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JP Morgan Yöneticisi: DLT Teknolojileri, Sorun Çözmekte Çok İyi

JP Morgan bankasının yöneticilerinden birisi olan Sarah Youngwood, IMF’in düzenlediği bir etkinlikte Blockchain ve DLT teknolojilerinin potansiyeli ve şimdiki durumu ile ilgili olarak konuştu.

Banka olarak sektöre girmelerinin temel amacının daha kullanışlı ve başarılı bir sürecin parçası olmaya çalışmak olduğunu ifade eden Youngwood, eğer yapacakları şeyler kullanıcılar için efektif olacaksa ve bir çözüm sunacaksa, bunu yapma konusunda istekli olacaklarını söyledi. Youngwood, daha sonra Amerika ve Çin pazarını karşılaştırırken, şunları söyledi:

”Amerika pazarını genelde olgun ve oturmuş bir yer olarak görürüz ancak Çin’le bir kıyas yaptığımızda aslında durum biraz daha farklılaşıyor. Point of Sale (PoS) noktasında Çin’in çok daha aktif ve başarılı olduğunu söylemek mümkün. Bu rakamlarla da anlaşılıyor. Şu anda baktığımızda, ülkede gerçekleşen tüm işlemlerin yüzde 72’sinin banka ya da kredi kartı ile olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten etkileyici bir rakam.”

DLT teknolojisinin güvenlik, KYC ve AML gibi süreçlerde de çok aktif olacağını ve osrun çözmede başarılı bir potansiyel vaad ettiğini belirten Youngwood, bu alandaki rekabetin de sektör için daha iyi olacağını söyledi. Başarılı yönetici, sözlerini şöyle sonlandırdı:

”DLT gerçekten de sistemdeki kötü niyetli kişileri yakalama konusunda başarılı bir filtre görevi görüyor ve sorun çözme konusunda çok iyi. Eski geleneksel metodlara göre daha hızlı, daha güvenli ve daha az zaman alıcı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment