Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Talebi Tüm Zamanların Tepesine Yaklaştı: Fiyatı Nasıl Etkilemişti?

Son verilere göre Ethereum’da alım talebi artarken fiyat yükselişi de beraberinde gelebilir.

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın araştırma başkanı Julio Moreno Twitter’dan 13 Haziran tarihinde yayınladığı gönderide, Ethereum’un (ETH) kalıcı sahiplerinin girişleri ile ilgili dikkat çekici veriler paylaştı.

Moreno tarafından paylaşılan grafikte, Ethereum’da kalıcı sahiplerin girişlerinin son dönemde büyük bir artış yaşadığı gözlemlendi. Bu veriler doğrultusunda Ethereum’da talebin arttığını ifade eden araştırma başkanı, şu ifadelere yer verdi:

Kalıcı sahiplerden gelen satın alımlar, dün en yüksek ikinci sırada yer aldı. Rekor günlük alım geçtiğimiz 11 Eylül tarihinde 317 bin Ethereum ile gerçekleşmişti. 

Resim

Grafiğe göre Ethereum fiyatının hareketi ile alımlar arasında bir ilişki olduğu fark ediliyor. Rekor seviyede gelen alım sonrası Ethereum fiyatı ralli yaşarken son dönemde artan talebin de fiyatta yükseliş getireceği tahmin ediliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Ethereum ETF için onay verirken S-1 onayı henüz gelmemiş bu nedenle ETF’ler işlem görmeye başlamamıştı.SEC Başkanı Gary Gensler dün yaptığı açıklamada, spot Ethereum ETF onayının yaz aylarında gelebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!