Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Teknik Analizi: Güncel Destek ve Dirençler

Kripto para piyasasının en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum’un teknik analizi ve güncel destek-dirençleri..

Son 30 günlük süreçte %32’ye yakın değer kaybeden Ethereum biraz da olsa toparlanmış gibi görünüyor. Düşüş yaşadığı bölgeden yaklaşık %45 yükselen Ethereum, yazım esnasında 1217 dolardan işlem görüyor.

Ethereum’un 4 saatlik grafiğine göre düşüş yaşadığı bölgeden yüksek tepeler ve yüksek dipler yaparak ilerliyor. Kısa vadeli grafiğe göre yükseliş trendinde olan Ethereum, kırdığı trendin altına düşmesi ya da bir önceki dibi olan 1035 dolar seviyesinin altına tekrar düşmesi durumunda düşüşün hızlanacağı düşünülüyor.

Grafikte oluşan ters omuz-baş-omuz (TOBO) formasyonunun hedefi yaklaşık 1650 dolar seviyeleri olsa dahi önünde iki büyük direnç bulunuyor.

2017 yılında yaşanan boğa sezonunun zirvesinin altında işlem gören kripto para, tekrar o bölgeye yükseldiğinde tepki alması muhtemel görünüyor. 200 mumluk hareketli ortalamasının uzun süredir altında seyreden Ethereum’un, 1500 seviyesinden de tepki alacağı düşünülüyor.

Güncel destek olarak ise TOBO’nun boyun çizgisi bulunuyorken, 1030-1040 dolar seviyeleri de destek olarak görünüyor. Bu seviyelerin aşağı yönlü kırılımının bir sonucu olarak Ethereum, dip yaptığı 880 dolar seviyelerine kadar geri çekilme yaşayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!