Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Topluluğu Vitalik’e Gelen Google Teklifi Hakkında Farklı Görüşlere Sahip

Teknoloji devi Google ve alt kuruluşu olan Alphabet Inc. kendi dağınık dijital cüzdanını yürürlüğe koyarak blockchain teknolojisi konusunda gelişme göstermeye devam etmekte. Google ayrıca kendi bulut sistemlerini canlandırmak ve şu an için blockchain kullanan startup şirketlerinin önüne geçmek için blockchain temelli bir teknoloji üzerinde çalışmakta.

Bir kaç kaynağa göre çok uluslu Google şu an için dijital cüzdan konusunda uzmanlığa sahip startup şirketlerini  bünyesine katmayı hedeflemekte. Şirket şu an için Bitcoin ve Ethereum gibi koinleri destekleyen kriptografik yapılar gibi çeşitli blockchain ve kripto para alanını araştırmakta.

Google rotasını aşama aşama Blockchain teknolojisine doğru çevirirken, Ethereum’un genç ve başarılı CEO’su Vitalik Buterin tarafından atılan bir tweet kripto para takipçilerini hayrete uğrattı.

Vitalik’in attığı tweetin içerisinde Google’ın işe alma takımından bir yetkilinin başarılı programcıyı ekiplerine katmak için yaptığı teklifin bir kısmının ekran görüntüsü bulunuyordu. Ekran görüntüsü ile birlikte bir Twitter anketi ekleyen Buterin, takipçilerinin fikrini öğrenmek istemişti. 

Ancak Vitalik’in kısa bir süre sonra bu Twitter postunu silmesi de dikkat çekti. Gönderi Vitalik’in silmesinden önce 2200’ün üzerinde cevap almıştı.

Reddit ve diğer sosyal medya platformlarında konu hakkında tartışmalar hala tüm ateşiyle devam etmekte. Bazı kripto para taraftarları Vitalik’in tarafında gibi görünürken diğer bir taraf ise özel bir konuşmayı halka açması sebebiyle kendisini eleştirdi.

Bir kripto para taraftarı konu hakkında şu yorumu yaptı:

”Umuyorum ki özel bir konuşmayı halka açmadan önce maili gönderen kadının rızasını almıştır çünkü aksi taktirde kişinin adını saklamaya zahmet etmediği için hakkında dava açılmasıyla karşı karşıya kalabilir.”

Bazıları bu konuşmayı çok farklı bir seviyeye çekip CEO’nun -eğer olursa- şirketi bırakmasından sonra ETH fiyatlarının nasıl etkileneceğini bile konuşmaya başladı.

crypto_kang isimli Reddit kullanıcısı:

”Gönderinin gerçekten doğru olduğunu varsayarsak, Vitalik kendisini çok kötü yaktı. Geçmişte insanların bir dönem boyunca ”osurma”  capsleri (sharting meme) ile meşgul olduğu bir dönem vardı. Umarım biraz dinlenir ve yeniden toparlanır.”

Başka bir Reddit kullanıcısı:

”Hayatta olmaz. Asıl Google’ın Ethereum’a katılmayı talep etmesi gerekiyor.”

Iruwen isimli Reddit kullanıcısı:

”Eğer Ethereum’un geleceği tek bir kişinin kararına bağlıysa, platform onarılamayacak kadar bozulmuştur.”

Bakalım Vitalik bu hassas konu hakkında hangi kararı alacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment