Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Google’a Mı Geçecek?

Vitalik Buterin tarafından atılıp şu an silinmiş olan bir tweet, kendisinin Ethereum‘u bırakarak Google çalışanları arasına girebileceğini gösteriyor.

Ethereum’un kurucusu Twitter üzerinden takipçilerinden ”Ethereum’u bırakıp Google için çalışma” konusunda yardım isteyip bir oylama başlattı. Tweet’in içerisinde Google çalışanlarından birisinin Vitalik’e sunduğu teklifin ekran görüntüsü de vardı.

Vitalik bu tweet’i göndericinin e-posta adresini sansürlemeyi unuttuğu için silmiş olabilir ancak biz ”ekran görüntüsünün de ekran görüntüsünde” bunu yapmayı unutmadık.

Elizabeth Garcia isimli gönderen Google içerisinde tesis içi mühendislik bölümü işe alımlarından sorumlu kişi ve kendisinin LinkedIn profili geçmişte Los Angeles Area Chamber of Commerce kurumunda mülakat koçu olarak çalışmış olduğunu yazıyor.

Bu e-posta’nın Buterin’e gönderilmiş olması bir hata veya tesadüf değil çünkü bir kaç şirketin çoktan blockchain teknolojisine giriş yapmasına rağmen Google hala bu konuda biraz geride kalmış bir durumda.

Şirketin bir kaç eski çalışanı bile kendi gruplarını kurup blockchain gelişimi için çaba gösterenler arasına girmeyi başarmışlardı.

”xGoogler Blockchain Alliance” (eski Google Çalışanları Blockchain Birliği) isimli topluluk herhangi bir ”eski Google çalışanının” kendi blockchain amacına hizmet etmesine yardım etmek için kuruldu. Grup blockchain alanında çoktan kendi şirketlerini kurmuş olan bir avuç eski üye tarafından hizmete geçirildi.

Google bu sebeplerden dolayı özellikle Buterin gibi büyük ve etkili bir ismi bünyesine katıp yarıştaki geri kalmışlığını düzeltmek istemiş olabilir.

Google içerisindeki bir kaç kaynak şirketin çoktan blockchain teknolojisini araştırmaya başladığını belirtti ancak herhangi bir ek bilgi sunmadı.

Konuşmacılardan birisi şu yorumda bulundu:

”Bir çok yeni teknoloji gibi bu teknoloji alanında da farklı bireylerden oluşan çeşitli takımlarımız mevcut ve bu takımlar şu an için blockchain’in potansiyel kullanımlarını araştırmakta. Ancak gene de herhangi bir şey hakkında yorum yapmak için çok erken bir aşamadayız.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment