Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski JP Morgan Yöneticisi Wall Street’e Kripto Para Ticaretinin Gelmesinin An Meselesi Olduğunu Söyledi

Kripto para birimleri piyasası finans dünyasında öne çıkmaya devam etmekte. Fakat buna rağmen akıllara Wall Street bankalarının ne zaman kripto para ticaretine başlayacağı sorusu takılmakta. Eski JP Morgan yöneticisine göre o gün düşündüğümüzden de yakın olabilir.

Büyük Bankalar Yakında Kripto Para Ticaretine Başlayacak

Eski JP Morgan çalışanı Amber Baldet, geçtiğimiz günlerde CNBC’de yapmış olduğu bir röportajda, çok yakın bir gelecekte büyük bankaların kripto para ticaretine başlayacağına inandığını belirtti. Hatta bu gelişmenin bir çok insanın beklediğinden daha bile yakın bir tarihte olacağını öne sürdü. Böyle bir iddianın daha önceden Wall Street’te çalışmış ve bu alanda bilgi sahibi olan birinden gelmesi bu iddiayı daha da güçlü kılmakta.

Baldet geçtiğimiz Nisan ayında işinden ayrılmadan önce JP Morgan’ın Blockchain bölümünün başında olmaktaydı. Wall Street’te öne çıkan bir başka gelişme ise Goldman Sachs‘in Bitcoin ticaret hizmeti planlarını açıklaması olmuştu. Bu projenin hayata geçirilmesi halinde Goldman Sachs  Wall Street’e kripto para ticareti getiren ilk banka olacak.

Baldet aynı zamanda büyük bankaların daha geniş bir şekilde kripto paraları benimsemelerinin önünde duran bazı önemli sorunları da ele aldı. Piyasada açık bir düzenleme olmaması ve muhafaza hizmetleri konusunda öne çıkan bazı problemler daha büyük kurumsal şirketlerin piyasaya girmesini engelleyen en önemli sorunlardan bazıları olmakta. Büyük bankaların şu anda güvenli bir şekilde kriptoları muhafaza edecekleri bir yapısı bulunmamakta. Geçtiğimiz hafta içerisinde Nomura ve Coinbase Kripto muhafaza çözümleri sunacaklarını açıklamışlardı.

Blockchain Ekosistemi İçin Yeni Bir Arama Motoru

Baldet aynı zamanda Wall Street’ten ayrıldıktan sonraki girişiminden de bahsetti. Geçtiğimiz günlerde New York’ta gerçekleşen Consensus konferansında, Baldet yeni projeleri Clovyr duyurmuştu. Clovyr’in blockchain DApps (merkeziyetsiz uygulamalar) için bir uygulama marketi olacağını belirten Baldet projeyle alakalı şunları söyledi:

“Şu anda bu alanda uygulamaları bulmak için Google’a sahip olmadığımızdan piyasada yeni uygulamalar keşfetmemiz neredeyse imkansız olmakta. Yeni uygulamalar bulabilmemiz tabi ki önemli fakat aynı zamanda yeni uygulamalar yapabilmemiz de bu proje ile mümkün olacak.”

Bu sebeple Clovyr, bir Blockchain arama motorundan fazlası olmakta. Bu platform üzerinden geliştiriciler kendi DApps’lerini yaratabilecekler. Baldet’in Blockchain çözümleri geliştirmekte hatırı sayılır bir tecrübesi olmakta. JP Morgan‘da çalıştığı dönemde Quorum Blockchain projesini yaratmış olan ekibin önemli üyelerinden biriydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment