Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mobil Simpsons Oyunu Bitcoin Madencilik Görevi Ekledi, Blockchain Taraftarlarını Kızdırdı

Krusty her şeyini bitcoin’de kaybetti.

Küresel Kabule Doğru Adım Adım

Bitcoin küresel kabule doğru olan adımlarını hızlandırıyor. Şimdide popüler bir freemium oyunu (daha fazla özellik için satın alma opsiyonlu bedava oyun/ürün) olan The Simpsons: Tapped Out’a girmeyi başardı.

Oyunda Homer, Springfield nükleer tesisindeki işini ihmal edip mobil oyunlar oynuyor.

Oyuna geçen hafta eklenen Crpyto Cool isimli yeni görevde, oyuncunun ilk olarak Martin’e, ne olduğuna dair hiçbir bilgi vermeden, defalarca blockchain’den söz ettirmesi gerekiyor. Diyaloğun bir kısmında Martin, ”Bilgisayarımda bir ara biraz bitcoin madenciliği yaptım ve daha sonra fiyat tavan yaptı.” cümlesini kurup daha sonra ”geçen haftaya kadar” blockchain’i hiç duymadığını ancak şimdi ”bu konuda bir uzmanmışcasına” davrandığını ifade ediyor.

Görevi tamamladığınızda diğer görev olarak üç genç karakteri kendi bilgisayarlarında bitcoin madenciliği yapması konusunda cesaretlendirmeniz de isteniyor.


Bitcoin’in Yaygın Kabulü

Bu Bitcoin’in ilk defa Simpsons evreninde konu edinilişi değil. 2013 tarihli bir bölümde Lisa, Krusty’e fakir olup olmadığını sorduğunda Krusty, ”gereken her şey midilliler konusunda biraz kötü şans ve bitcoin piyasaları konusunda ise daha da kötü şans” cevabını veriyor.

2014 yılı tarihli bir bölümde ise dizinin zorbası Jimbo Jones bir reklam panosunda bitcoin ödemesi kabul ettiğini söylerken resmedilmişti.

Simpsons gibi önemli bir popüler kültür unsurunda söz edilmek ana medya akımının temsilini ve küresel kabule doğru olan ilerlemeyi gösterir. Ki sözde kitlesel medya uyarlamaları  tam olarak Bitcoin yatırımcılarının ve destekçilerinin ihtiyacı olduğu uzun dönemli başarıya açılan kapılardan bir tanesi.

Simpsons dışındaki başka programlar da bitcoin’den daha sık bir şekilde söz etmeye başladılar. 2014 yılında Family Guy ve Supernatural dizilerinde de kendisinden söz edilmişti. Bunun yanı sıra önemli bir izleyici kitlesine sahip Almost Human, House of Cards, Person of Interest ve Good Wife’da da Bitcoin’den bahsedilmişti.

Bakalım bu gelişmeyi Türk dizilerinde de görebilecek miyiz?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment