Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfı Açıkladı: Merge Gecikebilir

Ethereum vaktı tarafından dün 15 eylül olarak açıklanan Merge tarihinde, bugün yayınlanan yeni bir bildiriye göre 1 haftalık gecikme yaşanabilir.

Perşembe günü bir konferansta konuşan Ethereum geliştiricileri The Merge güncellemesinin 15 Eylül tarihinde gerçekleşeceğini açıkladı. Bu açıklama sırasında güncelleme tarihinde ufak sapmaların yaşanmasının mümkün olduğu belirtilmişti. Bugün paylaşılan yeni bir duyuruya göre, Merge güncellemesi tarihinde 1 haftalık gecikme yaşanabilir. Ethereum vakfı tarafından paylaşılan bu blog yazısında, Merge tarihi tahminlerinin yanılma payına sahip olduğuna dair sinyaller yinelendi.

Temmuz ayında yapılan ilk açıklamalarda büyük güncellemenin tahmini tarihinin 19 Eylül olduğunun söylenmesi ardından dün yapılan toplantıda tarihin 15 Eylül olarak yenilendiği belirtildi. Her ne kadar Merge için net tarih geliştiriciler tarafından bile kestirilemese de yazılımsal olarak büyük bir aksiliğin yaşanmaması durumda Ethereum 2.0’a geçişin eylül ayı içerisinde gerçekleşeceği kesin gibi duruyor.

Ethereum vakfı tarafından yapılan açıklamanın önemli kısımlar ise şu şekilde:

TTD (Terminal toplam zorluğu), Proof-of-Work (İş Kanıtı) zorluk seviyesine dayanmaktadır ve bu nedenle kesin olarak tahmin edilmesi pek mümkün değildir. Hedef tarih 15 Eylül 2022, ancak bu tahminde bir hafta bile hata olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!