Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock’tan Tartışmalı Bitcoin İkilemi: Tesla’ya Karşı Çıkmışlardı

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın Blockchain borsa yatırım fonu satışlarının başlaması ile beraber sosyal medya kullanıcıları BlackRock’ın geçmişteki Bitcoin karşıtı hamlelerini hatırlatarak BlackRock’ın manipülasyon şüpheleri taşıdığını ifade ettiler.

Tartışma, Bitcoin Archive isimli Twitter fenomeninin, Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) alımına yüksek enerji tüketimini öne sürerek karşı çıkan ve Tesla’ya geri adım atması yönünde baskı kuran BlackRock’ın Bitcoin fonu satışına başlamasının iki yüzlü bir hamle oluşunu ima etmesiyle başladı.

Twitter kullanıcılarının bir kısmı fenomene hak verirken bir diğer kısmı ise BlackRock’ın aynı zamanda madencilikte yenilenebilir enerji kullanımını teşvik edici çalışmalar yaptığına değinerek Bitcoin Archive’in taraflı paylaşım yaptığını iddia etti.

Fenomen ise taraflı haber yaptığına dair iddiaları 20 Ağustos 2021 tarihli paylaşımlarıyla cevapladı. Bitcoin Archive ilgili paylaşımda BlackRock’ın, Bitcoin madencilerinin neden olduğu karbon emisyonlarını ileri sürerek Tesla’nın Bitcoin ile ödeme kabul etmesine karşı çıktığından fakat hemen ardından 382 milyon dolar değerinde Bitcoin madencilik hissesi satın aldığından bahsediyordu.

Twitter kullanıcıları tartışmaları 2021 tarihinde yaşanılan olayların hatırlatılmasıyla yeniden alevlendi, bazı kullanıcılar Tesla’nın en büyük ortaklarından biri olarak BlackRock’ın Elon Musk’ı Bitcoin manipülasyonu için kullanabileceğini düşündüklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!